Ister – slår ner den i skorna

Jag dubblerade medicinen igår kväll – vilket medförde att jag har sovit 13 timmar i sträck utan några värre mardrömmar, bara de gamla vanliga om ruttnande lik i sängen och om hur jag springer efter någon som jag måste döda. Jag drömmer ju aldrig att jag blir jagad, det är alltid jag som jagar någon som jag måste döda och jag vill inte komma ikapp. Hemskt det där att behöva döda andra.

Vaknade vid sjutiden av att jag hörde Chili-Nisse dra ner en blomkruka, men struntade i att gå upp och se på eländet och låg kvar till nio. Lyckades passera duschen på vägen till köket och Dottern hade varit gullig (gullig? Jag använder inte sådana ord, måste vara biverkning av medicinen) och kokat ett ägg åt mig, alldeles perfekt kokt var ägget – lös krämig gula och fast vita.

Bestämde mig för att åka till Huvudstaden på lördag och åka lite tunnelbana, efter instruktioner av Lillebror. Jag ska memorera allt väl så att jag kan se ut som en äkta Huvudstadsbo när jag med bestämda steg går till rätt tåg och inte vimsa omkring och leta efter rätt färg på tågen…

Det kan ju hända att jag har vunnit budgivningen på En Matta också till dess, då ska Lillebror lotsa mig till rätt ställe att hämta mattan. Fast då bör jag nog ta bilen. För Mattan är rätt stor; 300 x 400 cm.

Sorgen ska ta mig fan inte få lamslå mig! Jag tog ett steg tillbaka för att överblicka läget bara, nu attackerar jag sorgen med alla medel och slår ner den i skorna igen.

Och vad är väl bättre sätt att skingra sorgen än göra av med pengar i Huvudstaden?!

Annonser

38 Responses to Ister – slår ner den i skorna

 1. Linda Mpili skriver:

  Psst… tågen har samma färg, den är linjerna som har olika färg.Om jag var du skulle jag satsa min godispeng på Monkis mandelpasta, helt i linje med LCHF. Himmelskt.Hoppas du blir lite gladare snart.

  • Ister skriver:

   Inte undra på då att jag inte hittar det röda tåget… ;)Monkis mandelpasta. Jepp, ska komma ihåg det.

 2. Lennart skriver:

  Göra av med pengar?Spara menar Du väl?*ser orolig ut*

  • Ister skriver:

   Nädu. Nu tänker jag göra AV med pengar. Men… om jag vinner budgivningen på mattan – DÅ har jag sparat multum.

 3. Islandsmamman skriver:

  Buss på! Alla sätt är bra utom då dåliga, vet du.Lillebror, mandelpasta och förhoppningsvis en matta, låter som en bra plan.

 4. Klimakteriekärringen skriver:

  Tumme för dej!Och håller en tumme för lyckad budgivning!Vilket härligt mått det är på mattan!

 5. onthree skriver:

  Glöm nu inte att stå till höger i rulltrapporna i Stockholm! Det är det som skiljer infödingarna från lantisarna.. ;-)Lycka till med terapin!Kosta på dig, du behöver det!

 6. rdb skriver:

  ”Sorgen ska ta mig fan inte få lamslå mig!”Jag ska inte peka hela vägen, men riktningen för ilskan kära samurajlärling, den ska riktas inåt precis som du gör för att lära dig att gå på eld. Det svåra ligger inte i att hata sig själv, men att hata andra med finess. Du kommer senare att inse och säga ”Du ska fan med inte lamslå min sorg!” och då gäller det för dig att ha självdisciplin. Sorg är skamligt. SKÄMS !

  • Ister skriver:

   Plats för hat har jag inte, vare sig mot migsjälv eller andra.Sorg är inte det minsta skamligt. Sorg är bevis på att glädjen finns.

 7. rdb skriver:

  Det är i allra högsta grad skamligt.

 8. Urban skriver:

  I Stockholm är det inga problem med att göra av med pengar.Bara en biljett kostar typ 60 i tunnelbanan, men tar du bussen eller pendeln blir det genast zoner att tänka på.Kanske mattan är en flygande?Och du, köp ett förköpshäfte om det blir fler resor.Mvh

  • Ister skriver:

   Förköpshäfte har jag redan. Sedan förra gången jag var dit. Flygande matta? Hmmm… en bra ide.

 9. rdb skriver:

  Jag vet varför exv Sjöberg gick ut med sina story.

 10. rdb skriver:

  Ilska är oftast ett uttryck för någonting som inte tillåts komma fram med andra medel, förtryckta känslor. Men när ilskan väl kommer i uttryck ska även den skam beläggas i regel med bestraffning. Nu ska det ovan på det rotas i och analyseras kring Sjöbergs agerande ? Det har ingen betydelse om han så hade varit knullad i rumpan eller utsatt för annat brott, han hade varit lika MISSANPASSAD för det. Att det inte är skam kan du stoppa upp i din feta röv Ister. Och jag skäms inte för att pissa på någons grav om det är det som krävs för att slippa förtryck… fatter du ? hehe

 11. rdb skriver:

  En del sörjer genom att skriva om det, prata om det jag gör det med att ta sönder dörrar och kylskåp, det tyckte sjuksköterskan och dom andra inom psykiatrin är bättre än att prata om det. Eller nej, jag föredrog det före att bli bestraffad för sorgen jag bär på. *vässer knogarna*

 12. rdb skriver:

  Jag gör aktiva val dagligen. 🙂

 13. rdb skriver:

  Jag skriver om Sjöberg inte om dig Ister. DU är inte den enda människan gående i ett par skor.

  • Ister skriver:

   Jag hänger inte med dina kommentarer ibland. Detta inlägg handlar om mig, inte om Patrik Sjöberg.

 14. rdb skriver:

  Men det gör ingenting, jag vet att jag bemöts av objekt mer än av någonting annat. Det är därför det känns bra att ge uttryck för dem med besked. Även människor i min närhet, men dom blir inte så glada. 🙂

 15. onthree skriver:

  Ister: mata inte trollen… *L*

 16. rdb skriver:

  Ister blir vacker när hon ”pratar” :-DSkam finns inte. haha

  • Ister skriver:

   Skam finns, det är jag övertygad om.Däremot håller jag inte med dig om att sorg skulle vara skamligt.

 17. rdb skriver:

  Du håller väl säkert inte med om även om jag sade att jorden är rund. 🙂

 18. klös i ösregn skriver:

  du gör helt rätt i att kolla in storstan ett tag ..men de visste du ju redan 🙂

 19. yrvaedret skriver:

  En flygande matta?Tar du en sväng förbi stan o plockar upp mig då du ändå är ute o ser sverige ur fågelperspektiv?Medan vi ändå håller på att flyga kan vi passa på att ta med oss lite baseballträn, redo att banka ner sorgen i skoskaften!Kramar om dig!

 20. kyrksyster skriver:

  Pengar är klart överskattade. Gör av med dom bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: