Ister – vilken sida av sängen

Igår bäddade jag rent i sängen. Det är helt underbart att ligga i nymanglade linnelakan, det är som ett halvt … ja, ni vet. Grejen med linnelakanen är också att de känns fräscha betydligt flera dagar är vanliga bomulls- eller bomullsatinlakan.

Eftersom jag numera ligger ensam i dubbelsängen har jag för vana att ligga först en vecka på ena sidan för att sedan byta till den andra sidan, som då fortfarande har rena lakan. Igår kväll började jag fundera på om jag skulle skifta sida för varje natt, för att få ha fräscha lakan två nätter i rad. Det kanske skulle kännas fräscht längre om man bara ligger en natt åt gången och låter sängen vila en natt sen? Precis som med löpskor som man ju ska ha flera par av för att alltid ha ett par på vila.

Fast… då blir det till att flytta alla saker på sängbordet också, jag vill ha pryttlarna; böcker, tidskrifter, öronproppar, vattenglas och -flaska på rätt sida. Och kommer jag verkligen ihåg att lägga mig på rätt sida varje kväll … tänk om jag lägger mig på samma sida två nätter i rad?

En viktig vardagsfråga som kräver lite eftertanke.

Annonser

10 Responses to Ister – vilken sida av sängen

 1. True beauty skriver:

  Manglar man fortfarande? Det trodde jag var helt borta.Fast visst är det mysigt och lägga sig i rena och manglade sängkläder.Nog minns jag det.Svar:Vinkar tillbaka: )

 2. Ninapinas skriver:

  En riktig tankevurpa där du Ister…tåls att fundera på.

 3. Libra igen skriver:

  Du får lägga morgonrocken på den ”förbjudna” sidan av sängen. =)))))

  • Ister skriver:

   Då måste jag ju komma ihåg det på morgonen när jag tar av mig mocken (=morgonrock).Det kan bli svårt på morgonen.

 4. kyrksyster skriver:

  Alla anständiga kvinnor manglar! Självklart. Något annat är tecken på social degeneration!Jag skulle nog ha svårt att ligga ens en hel natt på ena sidan av en dubbelsäng… jag skulle rulla runt och hamna på ”fel” sida många gånger per natt. Därför har vi två enkelsängar. Det är ganska vanligt att min man drar isär dom för att få sova ifred…

 5. Luft skriver:

  Jag sover alltid på bara en liten, liten kant av sängen. Flyttar min kudde så stora lillkisse ska få plats sen är jag nog rätt still.

 6. Jag skriver:

  Manglade lakan är ett måste. Smart med olika sidor av sängen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: