Säljer bileländet och blir rik!

Lämnade in bilen i morse för kostnadsfri förbesiktning, skrev på att de fick lov att byta småsaker som lampor mm till en kostnad på högst 2000, utan att kontakta mig först. På eftermiddagen ringde en snubbe och berättade att bilen var klar att hämtas och att de skulle ge mig ett kostnadsförslag på åtgärder.

10800 kr. Tiotusenåttahundra kronor + 123 kr som de tog för blinkerslamporna som de bytte.

Jag frågade honom vad han tyckte att jag skulle göra som första åtgärd och han tyckte att jag skulle börja med att besikta bilen först, för att se vad de anmärker på. Och att jag sedan skulle ta en diskussion med verkstan om vad som skulle göras.

Jag provar att besikta, sen säljer jag skiten. För tiotusenåttahundra kronor kan jag hyra bil många gånger. Och dessutom slipper jag försäkring, parkering och skatt.

Jag kommer att bli rik om jag säljer eländet!

Annonser

10 Responses to Säljer bileländet och blir rik!

 1. Virknålen skriver:

  nä, men fy, vad dyrt… vad har du för dyrt åbäke till bil?

  förresten, så önskar jag dig all lycka till nästa vecka när du ska till skåneland 🙂 jag har själv varit i samma situation som dig (fast då med ju-jutsi och inte karate) så jag vet mycket väl hur ansträngande det kan vara. heja dig!

  • Ister skriver:

   Jag har en Huyndai – men det var tydligen en massa med bromsar och skit… kostar multum.

   Jag ska åka till Malmö sista veckan i juli, det är först då det är dags.

 2. Linda Mpili skriver:

  sälj skiten! Bil är verkligen ovärt. Du kan ta dig fram med cykel, löpning och bussar…

 3. Ken C skriver:

  Jag ska inte säga något alls om koreanska bilar. Men på ett ställe där jag jobbade stod det på väggen: Stöd industrispionage, köp en japansk bil.

  Jag antar att koreanerna spionerat i Japan och inte fått med sig allt, liksom japanerna spionerat i väst före 70-talet, man kan tro det när man tittar på in i en japsbil.

  Så, nu har jag haft mitt roliga idag. Slå mej får du göra vid något tillfälle om vi ses. Slå bara inte så hårt, det gör ont och jag får blåmärken.

 4. Virknålen skriver:

  Vi har också haft koreanskt, numera kör vi svenskt (eller ja, svenskkinesiskt, dvs Saab). Första Huyndaien vi hade rasade motorn efter en månad… Andra höll visserligen lite bättre, men det var ändå bromsar och sånt som den åt till frukost… Med Saaben har vi behövt gjort en rutinservice, och inte mer 🙂

 5. Ister skriver:

  Vi har faktiskt inte behövt göra mer än rutinservice på den här,nu har den gått 17000 mil så det är dessutom dags för byte av kamrem … jag säljer skiten!

 6. Annica skriver:

  Jag stod inför samma sak för några år sedan, hela jädrans bromspaketet var trasigt och skulle gå på ca 10000 att laga och jag bestämde mig då för att det var den inte värd, ok om man lagat det men om något annat gått sönder sedan då?
  Så jag sålde den.
  Hoppas det löser sig för dig med.

  Och dessutom måste jag säga vad snäll du är som köper en matta till kissarna att leka med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: