LCHF bröd/Karppi-leipä

Här följer receptet på mitt LCHF- tunnbröd, det är alltså ett bröd som mäter 20×30 cm och är ungefär 1-1,5 cm tjockt. Delas på tvären för att bli underlägg till en massa smaskiga pålägg. En räkmacka på det här underlägget blir smaskens, med mycket majo och räkor!

Ingredienserna är översatta till finska också, för mina finska läsare. I Sverige kan man inhandla de flesta produkterna på LCHF-butiken, i Finland på Kookosravinto.

Mängd Ingrediens Aine Kolhydrater/100 g
2 dl Mandelmjöl Mantelijauhoja 4 – 8 g
1 dl Bakepro vassleproteinkoncentrat Heraproteiinitiiviste 4 g
2-3 msk Malen psylliumskal (Fiberhusk/Finax Psyllium) Jauhettua Psylliumkasvin siemenkuorta 0
2 tsk bakpulver Leivinjauhetta
4 st Ägg Kananmunaa
1,5-2 dl Vätska – helst fet yogurt, fil, men grädde/mjölk funkar också Nestettä – jugurtta, piimää tai kermaa/maitoa 3-6g
2 msk Olivolja Oliiviöljya 0-1 g
½ tsk Salt suolaa
1 msk Krossade linfrön Pellavansiemenrouhe 0
Vispa äggen ljusgula.
Blanda ihop torra ingredienser
Blanda ihop vätska och olja
Rör ihop allt till en sockerkaksliknande smet.Häll i en form 20×30 cm – inte större, då blir brödet för tunt att skiva.
Låt svälla 5-10 minuter.
Grädda 18-20 minuter i 225°.
Skär brödet i 6-8 bitar och dela dem på mitten/på tvären när du ska äta.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: