Ny musikupplevelse önskas!

Jag lyssnar oftast aktivt på musik, har sällan på musik som bakgrund. Står inte ut med att låtarna bara försvinner i intet. Jag gillar olika slags musik, men är inte så himla förtjust i hårdrock eller alltför syntetisk musik och jag det är alltmer sällsynt att jag hittar något nytt som jag gillar.

Jag gillar exempelvis Nitin Sahwney, jag vet inte vad hans musik klassas som, (indi-pop kanske?) men när jag hörde honom första gången var jag fast! Springsteen är given, men jag tycker inte han kommer med så mycket nytt nuförtiden, det är de gamla låtarna jag gillar, precis som jag gillar Seeger Sessions. Carolina Chocolate Drops är också något jag kan lyssna på hur länge som helst, det är äkta musik. Det svenska bandet Koop trollband mig från första början, precis som The Deer Tracks, ett Gävle-par som spelar lite annorlunda musik. Jag har också älskat Thomas DiLeva ända sedan han kom med Vem ska jag tro på någon gång i slutet på 80-talet. Dotterns musiklyssnande har fått mig att upptäcka Bruno Mars, vars skiva Doo – wops & hooligans gick varm här förrförra hösten.

Vaia Con Dios har en speciell plats i mig, min Älskade introducerade dem för mig. Vi låg ofta och lyssnade tillsammans på Dani Kleins fantastiska röst, hon kan förmedla smärta, förtvivlan och kärlek med enorm känsla. Jag har haft svårt att lyssna på dem senaste tiden, men nu klarar jag det igen, precis som jag kan lyssna på Suzzie Tappers Varje Stund av Längtan utan att gråta igen. Den låten var ”vi”, det var den vackraste kärlekssången ever tyckte min Älskade, och den spelades på begravningen, precis som Natalie Merchants Motherland.

Tipsa mig om något nytt, en ny musikupplevelse är vad jag behöver nu!

5 Responses to Ny musikupplevelse önskas!

 1. Jag är som du, vill ha nytt. Jag fick ett tips av alla barnen ”Bon Iver”
  – Holocen o Perth startade jag med,
  underbart lugn och go musik

  Regina Spektor – samson, en bra låt att starta med

  Hinder är en ny grupp för mig fastnade för Lips of an Angel.

  Kan det vara något du gillar så har jag säkert en massa fler du kan få tips om…
  Ha en fin kväll

 2. Linda Mpili skriver:

  Patrik Isaksson gillar jag!

  Annars Anouk (Live in Gelredome- älska live!).
  Hon klassas ofta som rock, men det är väldigt svagt. För mig är hon soul. Hennes röst är soul och när hon sjunger går det rakt in i hjärtat. Lite galna texter ibland. Kaxig och tuff. Som du. Jag tror du skulle gilla. Hon har både lugnare och snabbare låtar.

  Du verkar gilla lugnt? Rekommenderar ”i don´t wanna hurt no more.”

 3. Linda Mpili skriver:

  Jag kan också bara lyssna aktivt på musik 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: