Växtpyssel

Klev upp när klockan ringde, strax efter nio. Duschade och käkade frukost, sen drog sängen dit mig igen och jag sov två timmar till. Då vaknade jag och kände mig nästan utsövd, men bortdomnad i armen då Chili-Nisse gjorde mig sällskap och behagade att ligga över min arm.

Stack iväg till Korpen och körde 45 minuter kondition; en kvart rodd och därefter en halvtimme löpning i fyrahundrameters-intervaller. Det känns som om knät klarar att intervallspringa, men inte att springa hela tiden. Då får jag väl intervallspringa. Sen gäller det att vara någotsånär försiktig med att öka hastigheten – vaden brukar inte gilla när jag ökar för fort. Det är väl så här när man blir gammal – det gäller att tänka på alla krämporna.

Det blev två pelargoner, en slätbladig persilja och ett litet miniväxthus idag – jag var ju tvungen att frakta även jord så jag kunde inte inhandla alltför mycket på Plantagen, cykelkorgarna rymmer inte hur mycket som helst. Det blev två stycken mörkröda pelargoner, jag gillar dom bäst – fast de lite mer mesiga gammelrosa också är fina. Det blir nog flera besök till på Plantagen – jag har massor av plats för fina växter! Orkidéerna tänker jag vänta tills köket är omgjort, sen ska jag ha en hylla mitt över fönstret, så att blommorna kan hänga ner, jag gillar inte när de binds upp på pinnar.

Jisses, så mycket pyssel och glädje av några växter – jag hade glömt att jag faktiskt gillar det!

Annonser

2 Responses to Växtpyssel

  1. Islandsmamman skriver:

    Av någon outgrundlig anledning hittar jag aldrig pelargoner häruppe. Bara begonior och de gillar jag inte, jag har en viss förkärlek för fetbladiga växter och så håriga växter. 🙂

    Ska be mamma hitta frön kanske och skicka hit? Jag skulle hemskt gärna ha några Mårbackapelargoner i koksfönstret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: