Tvättstugeterrorist?

Chili-Nisse hade spytt på köksmattan när jag kom hem så jag sprang ner till tvättstugan och kollade om den var ledig – vill inte tvätta mattan i min egen maskin, maskinen är för klen för mattor. Vi har två maskiner i vår gemensamma tvättstuga som man får nyttja en halvdag två gånger i månaden eller en heldag i månaden. Vi skriver upp namnet i en kalender bara, så där som man gjorde förr i tiden. Det hänger en blyertspenna och suddgummi i ett snöre vid kalendern och reglerna finns uppsatta ovanför, på härlig byråkratsvenska, undertecknat Styrelsen. Det är 47 lägenheter som slåss om maskinerna, men det finns nästan alltid tid att boka, många har i likhet med mig en egen tvättmaskin i lägenheten och tvättar bara lakan i den gemensamma tvättstugan.

Nu var tvättstugan reserverad från 14-21 till grannpojken som bor nedanför, men när jag kikade in vid femtiden var det tomt i tvättstugan och torkrummet. Jag ringde på hos grannen men han var inte hemma. Så jag funderade lite och kom fram till att han kunde antingen ha glömt tiden eller ha tvättat klart. Eller så tänkte han tvätta senare, när han kom från jobbet. Funderade en stund och kom fram till att det skulle vara högst osannolikt att en ung man (runt 20) hade tänkt sig att tillbringa en fredagskväll i tvättstugan så jag stoppade resolut in min matta i stora maskinen och låste dörren till tvättstugan. För säkerhets skull skrev jag en lapp på dörren, så han skulle veta vem som var boven, om han nu mot all förmodan skulle tvätta. Det blev dock lugnt, ingen ilsken granne ringde på och jag fick min matta tvättad.

En tvättstugeterrorist kanske någon skulle kalla mig nu, själv tycker jag att jag bara varit lite rebellisk och visat civil olydnad.

Annonser

2 Responses to Tvättstugeterrorist?

 1. BeBest skriver:

  Nej Ister du är ingen tvättstugeterrorist!

  Så här gör en sån!

  Tvättstugemat

  Hungrig? Hinner du inte äta? Måste du passa tvättstugetiden. Det ordnar sig!

  Äta kan du göra i tvättstugan! Strunta i bestick och käka med fingrarna. Grillad kyckling och potatissallad går fort. Såsiga hamburgare är smaskens. Flottiga pizzor funkar också bra. Fördela papper och kartongdelar så gott det går mellan travarna av ren tvätt och njut av din måltid medan maskinerna svalpar som en söderhavsstrand.

  Choklad och wienerbröd brukar vara gott efter. Gör Obojen på plats. Det gör inget om det hamnar högar av pulver här och var vid sidan om. Skvimpa gärna lite extra när du rör i koppen. Det är ju så kul att se hur vågorna i glaset klättrar över kanten. Pröva om du kan få drycken att skvimpa i takt med maskinerna!

  Erbjud övriga tvättstugegäster din assistans att packa ihop tvätten under tiden du käkar. Hjälpsamhet brukar uppskattas! Låt dig inte nöjas med ett vänligt avböjande! Ta det som ett utslag av blygsel! Bjud på dig själv och vad du har med dig! Hjälp till med lakanen eller stryk vita blusar så mycket du kan! Visa att du inte är rädd att ta i och att du rent allmänt har ett generöst hjärta. Och inte är du så skitig om fingrarna heller. Inte nu längre.

  Är du ensam i tvättstugan kan det kännas en aning trist och fantasilöst att ha picknick där men tjata med ett trevligt gäng och sätt er på golvet och gosa. Öl, vin, rom och pinacolada. Oskalade räkor, salta jordnötter, saftiga tomater, jordgubbar och sånt! Jättesmarrigt! Ta med ett stort utbud underhållning också. Kortlekar, mastermind, DVD, bergssprängare, crocket, brännboll, badminton, varpa, boule, fotboll, kubb, ”hembrygden”, grill, grillkol och korv, osv. Då ska du se att det blir fint röj i stugan!

  Släng resterna av tvätten i soporna! Fyll på med det som blev kvar av maskinerna. Säg åt hyresvärden att det behövs en mera stabil tvättstuga till nästa vecka.

  © Börje Eriksson 2008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: