Las Vegas

Blåsor under fötterna efter dagens promenad på The Strip i Las Vegas. Räknade ut att det blev dryga 5 km gatpromenad och minst lika mycket inne på galleriorna vi var in till. Sparade mängder av pengar genom att inte handla något på vare sig Luis Vuitton eller på Cartier, faktiskt så handlade jag ingenting förutom vatten och lite choklad.

Men det var en upplevelse bara att promenera på The Strip – vilka byggnader, vilka hotell och vilka affärer! Så enormt och stort allting är här, det går nästan inte att begripa – hotellen är stora som hela kvarter och galleriorna kan man lätt gå vilse i. Och så varmt sen – kring +40° och vinden som blåser svalkar inte utan nästan bränner på huden. Asfalten är så varm att man inte vill stå alltför länge på ett ställe om man bara har tunnsulade sandaler på sig.

Vi bor på Hotel Stratosphere, det högsta hotellet i Las Vegas – bara för att Lillebror skulle få åka hiss. Han fyllde ju 50 år i våras och min present till honom var en natt i Las Vegas. Vi har varit högst uppe i tornet, åkt hiss upp och ner, Lillebror fick faktiskt trycka på knappen när vi åkte ner från tornet, bara för att han fyllde år. Vi har fotograferat allt och ingenting och pillat på en massa skräpsouvenirer. Lillebror och Amerikanen har spelat, på enarmad och vid pokerbordet, Dottern och jag nöjde oss med att gå igenom samtliga butiker på hotellet.

Nu blir det en natts sömn, sedan bär det av tillbaka till Phoenix – fyra till fem timmars körning, beroende på vem som kör. Hit kom vi på 3:45, men då var det Amerikanen som satt bakom ratten. Så fort tror jag inte att Dottern kör, hon är mer rädd om pengarna.

Nedan en bild tagen längst uppe i tornet på hotellet, taget med mobil så det är inte den allra bästa kvalitén men lite känsla för hur högt uppe vi är får man allt.

Annonser

6 Responses to Las Vegas

 1. Hon i 22 an skriver:

  ååå de där kallar jag utsikt …vilken härlig semster du har

 2. hmm77 skriver:

  Aningen avundsjuk blir man 😉 Du verkar ha en fantastiskt underbar semester! Njut!
  Själv ska jag ut och slåss med myggen medans jag målar huset…

 3. Islandsmamman skriver:

  Du är allt en snäll storasyster. Låtr Lillebror trycka på hissknappen och allt. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: