Saguarokaktéer och Hooverdammen

Idag blev det en bilrunda längs hela The Strip, sen for vi mot Hooverdammen. Den ligger bara 5 mil från Las Vegas och på vår väg. Jag har sett den förut, då när min Älskade och jag var här, våren 2010, men Lillebror ville absolut gå däruppe, så vi stannade och gick på dammen och fotograferade allt igen. Rätt häftig ingengörskonst är det allt – den var klar 1936 och då var det inte så mycket datorberäkningar. Gränsen mellan Arizona och Nevada går där och naturligtvis måste vi ha bilder där man står med en fot i vardera delstat. Besökte även souvenirbutiken och mathaket, men på det ena var det svindyrt och på den andra var det äckligt.

Hooverdammen

Efter Hooverdammen var det några timmars åkning till Phoenix, det är inte mycket annat än natur att se; berg, lite buskar och så kaktéer. Saguaro heter kaktusen som bara växer i Sonoraöknen, som sträcker sig över delar av Kalifornien, Arizona och nordvästra Mexico. Vissa sträckor var det rena ”skogar” av kaktéer, både utan och med armar. En Saguaro måste vara cirka 6 meter hög innan det börjar växa armar på den och det tar 65-70 år för den att bli så hög. Så när man ser kaktéer som har flera armar kan man nästan förutsätta att den är kring 100 år.

Saguaro

Vi stannade till vid en Panda Express – kinakäk – och intog lunch. Lillebror, som är mycket kräsen med maten, älskar maten här. Han tror att det är första gången han är utomlands som han inte går ner i vikt. Ihop -pannkaksställe – igår och buffén på hotellet var en höjdare tyckte han, och Panda Express var något han vill återvända till. Jag tycker det är roligt, för han brukar bara trycka i sig en massa bröd annars. Han är visserligen inte den som kräver specialmat eller att vi andra ska anpassa våra restaurangval efter honom – han säger att hans kräsenhet inte är vårt problem utan hans och han låter bara bli att äta om det inte faller honom i smaken.

Nu blir det några dagars vila och planering av vår trip till Grand Canyon. Lillebror och jag ska ge oss ut alldeles ensamma, utan Dottern och Amerikanen, men det går nog bra det också. Det är enkelt att köra bil här, skyltarna är enkla att förstå och vägnätet är logiskt organiserat. Har man något sånär koll på väderstrecken så kommer man dit man ska.

Annonser

2 Responses to Saguarokaktéer och Hooverdammen

  1. Islandsmamman skriver:

    Det är en cool sorts kaktus, det där. Svårt att greppa åldern på dem. 🙂
    Jag tycker alltid att kaktusar ser uråldriga och evigt unga ut på samma gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: