Kunde ha blivit bra!

Satte igång med köket igår, bara så där på stört. Började med att riva bort plastmattan och skivorna under den – och mycket riktigt, det fanns fina träplankor därunder. Bestämde mig för att riva mattan i köket och i matrumsdelen, blir fint med trägolv där, tänkte jag, bara slita bort mattan och skivorna, slipa golvet och lacka eller olja. Började lite smått med finaste skinnhandskar och klänning på mig igår kväll, men insåg att jag nog måste ha lite bättre grejer.

I förmiddags for jag iväg till Classe och inhandlade en liten kofot, ett par arbetshandskar, sopsäckar och satte igång. Mattan var ordentligt limmad på skivorna som i sin tur var fastspikade med millioner spikar. Efter två timmars arbete var jag på väg att ge upp, men eftersom en Kär Vän har erbjudit sig att köra skräpet till soporna, måste jag bara göra klart innan morgondagen. Så jag bände och slet, drog upp spik med hammare, kofot och tång, bräckte upp skivor och svor. Svetten rann och ryggen gjorde mer och mer ont. Lite McKenzie ryggövningar, några Diklofenak och det var bara att fortsätta.

Matrumsdelen blev klar, men själva köksdelen, tja – det har sannolikt stått en vedspis eller liknande i hörnet – för det var inte plankor ända fram, utan någon slags betong eller vad tusan sånt där grått, hårt heter. GAAH! Plan B får sättas i verket. Det får nog bli linoleumplattor i två olika grå nyanser där. Kanske. Jag ska sova lite på saken, jag kommer nog på hur det ska lösas, så småningom, men lite retfullt är det allt. Det kunde ha blivit så himla snyggt!

Här bilder på resultatet.

Matrumsdelen

 

Köksdelen

Annonser

11 Responses to Kunde ha blivit bra!

 1. Ken skriver:

  Bygg om och ställ dit en ny spis. Ja det finns moderna vedeldade spisar. Charm med ved.

 2. Hon i 22an skriver:

  gör väl inget om de är betong där ..skit snyggt md blandade material …måla golvet grått ..ruffigt å fint med lite ojämt golv ..fast smaken är ju olika 🙂

 3. emilsthlm skriver:

  Hej!
  Lackade trägolv blir hur snyggt som helst. Plattor framför spisen blir praktiskt. Bra jobbat.
  Undrar hur det blev tillslut med din köksfläkt?
  Emil

  • Ninja Ister skriver:

   Det blir lite besvärligt, det skiljer några mm i nivå mellan betongen och trät. Jag måste komma på en lösning.

   Fläkten är inte inköpt ännu, nästa vecka ska jag iväg och shoppa – spis, fläkt och diskmaskin. Pengarna får vingar …

 4. Brandon Lee skriver:

  Jag fixade en liknande en gång i tiden, satte stenplattor med mosaikmönster plus en kantlista av trä pga höjdskillnaden,.riktigt snyggt och praktiskt om skvätter lite från spisen.

 5. Ken skriver:

  Det går att slipa betong, man hyr en maskin. Så du får en bra höjd.

 6. Islandsmamman skriver:

  Om man får bort det mesta av det som täcker betongen kan man med fördel lasera det. T.ex. i en mörkbrun träig nyans. Blir faktiskt snyggt och coolt (vi hade ett sånt vardagsrums/matrumsgolv en gång i tiden.

  Annars tror jag det skulle kunna vara snyggt med korkplattor som en stryktålig, vattentålig ”remsa” framför alla skåp och spisen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: