Meningslöst semesterpladder

Det blev inte mycket sömn i natt, det blev faktiskt ingen sömn alls – jag läste ju ut Jonas Gardells bok. Vid sjutiden slumrade jag in och klev upp strax före 11 – det är härligt att ha semester och inte ha någonting alls inplanerat om dagarna. Jag får sova, äta och träna när jag vill. Träningen blev det visserligen inte så mycket av idag, men jag cyklade nog säkert två mil under mina två shoppingrundor på eftermiddagen. Fick lov att göra en extrarunda då jag glömde inhandla glass första rundan – jag åt upp sista glassen i morse, till frukost … eller kvällsmat, beror på hur man ser det, jag åt en stor skål med glass halv sex på morgonen efter att ha fastat hela natten. Och det vet ju alla att en frys inte är en frys om den saknar glass.

Idag hittade jag butiken där jag ska inhandla mina vitvaror i höst; Söders El-butik. Jag fick hjälp på en gång när jag gick ner i deras källare där de har vitvarorna. Han, Den Trevliga Mannen, tog sig tid att svara på mina idiotfrågor utan att jag behövde känna mig dum (-Hur fäster man en fläkt på väggen, hur sköter man om induktionshällen, hur vet jag om jag har nolla framdraget i väggen?). Han lyssnade på mina idéer och kom med olika förslag i olika prislägen. Han förklarade för mig vad som ska vara klart, vad deras elektriker gör, hur fort de går för mig att få varorna.  Han stressade inte ett dugg. Så ska det vara, där kommer jag att handla mina grejer. Jag gillar god service.

Idag tog jag itu med bokhyllelamporna som har strulat sedan i våras, de har lyst och slocknat om vartannat och nu blir det ju mörkare så det märks när de inte lyser. Det var som jag misstänkte – brytarna var utslitna så jag kopplade bara förbi brytarna, jag brukar ändå alltid sätta på lamporna med fjärrkontrollen, använder aldrig brytarna – undrar hur det kommer sig att de har gått sönder? Ikeagrejer, billiga och finns inte i sortimentet längre så det är bara att laga eller byta ut alla fem. Det jobbiga var inte att fixa själva kablarna, det jobbiga var att ta fram el-verktygen som ligger längst uppe i ett skåp, under korgen med diverse maskiner, upp och ner på köksstegen minst två gånger. Sen fick jag kliva upp och ner på köksstegen igen för att nå upp till bokhyllan för att skruva ner lamporna – och jag var tvungen att hålla i en tung skruvdragare (ovan axelnivå – inte bra för min arm!) när jag balanserade på tå på kökspallen. Jag har visserligen en lite högre stege också, en så kallad klaff-stege, men den är i källarförrådet och det var alldeles för mycket jobb att hämta upp den. Men nu är det gjort – alla lamporna lyser fint, hösten och mörkret får komma.

Morgondagens projekt blir att byta bank. Jag har varit kund hos Swedbank sedan 1975, men nu känns deras alla avgifter bara för mycket. Det är valutapåslag vid utlandsköp på kort, kortavgifter, internetavgifter och avgifter som jag inte har en aning om. Ingen ränta på transaktionskontot och usel ränta på sparkontot. De lyckades lura mig till att bli Mer-kund för ett par år sedan och jag har upptäckt att det betyder att jag bara betalar mer, jag utnyttjar inte tjänsterna alls. Ekonomisk rådgivning, pensionsrådgivning, assitansservice, conciergeservice – helt värdelöst, jag har aldrig utnyttjat någonting. Inte behöver jag ekonomiska råd, jag vet exakt vad jag vill göra med mina pengar! Och det där conciergeservice – de kan hjälpa en med biljettbokningar, bordsreserveringar på restaurang, hotellbokningar – det fixar jag ju lätt själv på nätet. Hur kunde jag vara så dum och gå med på att bli Mer-kund? Nu blir jag riktigt sur när jag tänker på Swedbank. Riktigt sur. Det är inte bra så här på kvällen, då kan jag ju få svårt att sova.

Bäst att slinka in på Bokus, det brukar vara ett bra sätt att göra mig glad igen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: