Tisdagspladder

Gårdagens karatepass med vår Sadistiske Tränare känns i benen idag, han körde rätt hårt med oss och jag gav järnet hela tiden. Dessutom blev det ju fyra karatepass under veckoslutet så kroppen behöver dagens vila – i morgon är det ju ett nytt pass. Det är så himla kul att träna karate nu när jag inte behöver tänka på att prestera, gradera alltså. Jag kan koncentrera mig på detaljer och sträva efter att bli bättre och bättre. Se till att foten är åt rätt håll, ta några pass och verkligen jobba med kort kime (andning), några pass där jag lägger fokus på vridningen i teknikerna. Och alltid försöka bli snabbare. Visserligen har jag tiden emot mig – reflexer blir lite trögare ju äldre man blir, men det går ju att motarbeta lite med mer träning.

I höst ska jag även lära mig att hantera Jo-staven, det är inte kul att känna sig som en skördearbetare som hässjar hö när alla andra tycks få pinnen att göra som de vill. Jag smygtränar lite hemma, men det är lite ont om utrymme för mig – eftersom jag inte behärskar staven så far den lite vart den vill. Men jag ska bli bra på Kuma-ha Jo-jutsu, som stilen vi tränar heter. Det är en ny gren inom Jo-jutsu, tänkt att användas mot någon med kniv eller liknande till skillnad från de gamla Jo-stilarna som är mera självförsvar mot (samuraj-) svärdmotståndare.

Eftersom det är tisdag idag, det innebär hemmakväll. Oftast är det den enda vardagskvällen jag är helt ledig och vilar från all träning – jag försöker hinna med att fixa lite i Isternästet och oftast lagar jag mat till resten av veckan så att jag inte behöver tänka på det. Ibland äter jag samma mat både onsdag, torsdag och fredag. Mig gör det inget, huvudsaken jag får i mig något! Morgondagens lunch kommer att bli choritzo med halloumi och broccoli, på torsdag och fredag blir det köttfärslimpa med fetaost och smörstekt vitkål.

Jag har också fått iväg lite mail till höger och vänster – studierna kommer ju igång nästa vecka och en del kontakter ska inledas och saker ska förberedas. Det kommer att bli en tuff höst, heltidsjobb och 75% studier på distans, jag kommer att få fullt upp. Det kommer inte att bli så mycket socialt liv, veckosluten får reserveras åt studier. Tyvärr krockar flera av höstens karateläger med obligatorisk närvaro i Huvudstaden, en av mina kurser har kursträffar fredag-lördag några gånger i höst, den andra kursen är bara under vardagar så det ska nog gå. Och det är ju bara en termin det blir stressigt, det känns helt ok. I alla fall nu, innan allt har kommit igång. Men jag misstänker att jag kommer att svära många gånger under hösten.

Jag ska försöka komma ihåg att det är jag själv som har valt det.

Ninja med Jo-stav

Annonser

2 Responses to Tisdagspladder

  1. Ken skriver:

    Att bli bra, gärna bäst, på det man gör är ingen självuppoffring. Det ger inre styrka. Sisu. Guts. Sjävförtroende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: