Bästaste Dottern

Pratat med Dottern på FaceTime en hel timme ikväll. Det är skönt att kunna se henne samtidigt som vi pratar och det blir nästan som om vi tar kvällsfika ihop, när vi sitter vid var sin skärm. Det är lite mer avspänt att sitta och se varandra jämfört med bara ett vanligt telefonsamtal. När man ringer till varandra så är man lite mer koncentrerad på själva samtalet, men via FaceTime blir det mera som ett fikasamtal. Eftersom det inte kostar något extra behöver vi inte skynda oss, man kan gå ifrån en liten stund och sedan fortsätta, precis som om vi satt hemma i vardagsrummet. Jag gillar det sättet att kommunicera, det känns så nära och vardagligt. Hon känns inte så långt borta då.

Ibland känns det ju onekligen lite jobbigt att hon är så långt borta. Men hon ska ju klara sig själv, är det meningen. Det är väl det föräldraskapet går ut på – att göra ungarna så självständiga att de klarar sig själva. Ser jag på saken på det viset så har vi, jag och hennes pappa, gjort ett bra jobb – hon vågade ta steget och flytta till USA och klarar sig alldeles utmärkt där med sin Amerikan och sin hund. Hon studerar och skaffar sig betyg som heter duga, hon tar ansvar för sitt liv. Hon är stor nu.

Men ibland känns det lite jobbigt att hon är så långt borta, jag skulle vilja kunna krama om henne. Den Bästaste Dottern i världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: