Sakta men säkert

Satte upp hyllor i köket idag. Hade först en plan på hyllan Lack från Ikea, en 190 cm lång hylla vars konsoler är osynliga. Tyvärr finns den inte på lokala Ikea, måste beställas. Och det där med att vänta på något, det är inte min starka sida. Så jag funderade en stund där jag gick i butiken och hittade två stycken kortare hyllor, Ekby Järpen, med snygga konsoler – nu blev det alltså sammanlagt en 160 bred hylla, dessutom lite grundare och nättare än Lack. Jag mätte ordentligt, använde vattenpass för att få det rakt och det blev riktigt bra. Jag blir så överraskad när jag lyckas få saker gjorda på rätt sätt, det är kul att överraska sig själv ibland. Nu ska jag bara flytta på lamporna lite, så att de lyser rakt över emaljklockan med bihang som står där och sätta upp några ledlampor under hyllan.

Kökshyllan

Pia Elfström, Gävle Konstgrafiker är konstnären som gjort emaljerna. Jag är stödmedlem i Gävle Konstgrafiker, det innebär att jag betalar en smärre summa per år och för det får jag ett grafiskt blad per år, Årets Blad, och rabatt på grafiska blad som visas på verkstaden. Det innebär att jag har en hel del grafiska blad nu, det är kul att ha konst på väggarna. Konst är nödvändigt, jag behöver saker omkring mig som jag kan fästa blicken på, vackra saker, tänkvärda saker. För stödmedlemskapet får jag också inbjudningar till vernissage och fester lite då och då.

Elkillen var hos mig idag, han kom på överenskommen tid och var mycket trevlig, klappade Chili-Nisse och sa att han var fin – bara det gav honom pluspoäng. Jag ska ha en massa annat gjort också, inte bara installation av fläkt och diskmaskin – jag behöver uttag överallt. Han skrev upp och checkade i det kombinerade el- och städskåpet, beklagade sig lite över att det måste bli utanpåliggande kablar på vissa ställen. Precis som det skulle vara fulare än det som jag har – nu är det ju skarvsladdar och kabelhärvor liggandes överallt. Han hade också några riktigt smarta förslag som jag naturligtvis gick med på. Jag vågade inte fråga vad det kommer att kosta, det visar sig när fakturan kommer.

Sakta men säkert kommer köket att bli som jag vill.

One Response to Sakta men säkert

  1. […] centimetertjock pinne på 30 cm med en massa små ledlampor. Funkar bra, både som belysning till emaljerna och under högskåpen för att belysa bänkarna. Lite fippligt och en del svärande blev det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: