Lite galenskap gör allting trevligare

Min tid räcker inte till just nu, jag har alldeles för få timmar på dygnet för att hinna med allt jag skulle vilja. Det vore fint att ha en Infoga dag möjlighet i kalendern – och naturligtvis Ta bort  måndagar (repetera varje vecka i 52 veckor). Det är ju en hel del att sammanställa på vår lilla C-uppsats, det börjar dra ihop sig nu. Det är lite besvärligt att vara två som ska samsas, men å andra sidan är det också lättare att vara två – vi har ju lite olika synsätt och det blir riktigt bra när vi väl kommer överens.

Sen är det ju en massa små före-jul-händelser hela december; graderingar, julfester, Lucia-fika och liknande. Idag hade vi på min hälsocentral ett litet födelsedagskalas – vår testpatient, Kalle Krank, fyller 100 år idag. Han har personnummer 121212-1212, han finns hos många landsting – ibland under namnet Tolvan Tolvansson – i olika journalsystem och hans personnummer är nyligen spärrat hos skattemyndigheten, enligt Dagens Medicin. Det är ju rätt smart att skattemyndigheten har spärrat personnumret, det kunde ha blivit lite trist för killen som hade kunnat förväxlas med Kalle Krank. Denne Kalle Krank har haft en hel del skador och behandlingar under sina år inom datoriserade journaler, vi använder ju honom när vi ska testa hur saker och ting görs i journalsystemet. Han har fått alla sorters mediciner, vacciner, hjälpmedel och remisser hit och dit under våra försök att lära oss dokumentera på bästa sätt. Vi på hälsocentralen tyckte att han var värd att firas och bjöd in honom på grötkalas, naturligtvis sjöng och hurrade vi för 100-åringen och bjöd på en god födelsedagstårta.

Kalle Krank anländer till kalaset

Kalle Krank anländer till kalaset

Han blev lite trött under uppvaktningen.

Han blev lite trött under uppvaktningen.

Naturligtvis hade vi även Landstingsdirektören på plats, det har vi alltid på våra små sammankomster på hälsocentralen, den här gången fick han sitta på kylskåpsväggen i personalrummet med en partyhatt på huvudet, bara hatten i färg som det sig bör.

Det finns en hel del galenskap på min hälsocentral. Det är det som gör arbetsplatsen så trevlig.

Annonser

2 Responses to Lite galenskap gör allting trevligare

  1. kyrkis skriver:

    När jag var student i Lund fanns det en mystisk person som hette Snöfrid Lilja som gjorde alla tentor, deltog i alla seminarier. Ändå hade ingen någonsin sett honom/henne. Det var en sport att Snöfrid alltid skulle vara med. Förmodligen fanns det ett personnummer också annars hade det nog inte funkat.

    • Ninja Ister skriver:

      Kalle Krank, eller Tolvan Tolvansson är en trevlig bekantskap som har varit med om både amputering, ögonlossning och graviditet – samtidigt. Men han klarar sig alltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: