Pysselpysselpyssel

Tog en snabbsväng till stan idag, direkt efter jobbet. Det var nästan folktomt, undrar om alla var hemma och hade fredagsmys – eller om det var helgen före lön-effekten? Jag fick i alla fall alla mina ärenden uträttade snabbt och nu är alla julklappar inköpta och inslagna. Det är inte så många jag behöver handla julklappar till – i princip bara Småmonstren, aka systersönerna som är 12 år och fortfarande blir glada åt julklappar från Ninja Moster, så det är inte så jobbigt att julshoppa. Jag har inga vuxna att handla julklappar åt – vi har lagt ner det för längesedan. Fast förra julen, som tillbringades hos Monster (aka Lillasyster) då hade vi vuxna också julklappar till varandra; en tvål, en tandborste eller en bunt med servertter – bara för att det skulle vara paket till alla! Dessutom hade våra föräldrar tömt sitt sparkonto då och gav alla tre barnen och de tre barnbarnen ett kuvert var så att vi kunde köpa det vi ville ha – det var inte alls dumt!

Kvällen tillbringades tillsammans med Dottern – vi talade via Face Time samtidigt som jag klädde skåphyllor med hyllpapper och hon åt frukost. Det går ju utmärkt att FT:a med den bärbara – och den kan jag ju ställa var som helst så att hon ser mig och jag henne. Hon höll mig sällskap under picklandet med hyllpappret, det var bra det för det är ett himla mätande, klippande och vikande om det ska bli snyggt. Nu har jag klätt alla skåpen utom skafferiet, det tar jag nog någon dag nästa vecka när Classe Ohlsson har fått in mera hyllpapper … de hade bara fyra rullar kvar idag, två olika sorter; prickigt och rutigt. Jag har inte hittat hyllpapper någon annanstans än där, det verkar som om butikerna har slutat att sälja det. Presentpapper finns det i mängder, men det är ju betydligt tunnare och går sönder lätt. Lillebror tipsade om vaxduk, men det känns inte riktigt rätt.

Till och med sopskåpet blev fint!

Till och med sopskåpet blev fint!

Ett av skåpen, med rödprickigt hyllpapper.

Ett av skåpen, med rödprickigt hyllpapper.

Förhoppningsvis kommer jag i säng före tre inatt – ungarna ska ha sitt sista karatepass före juluppehållet och det vore treligt att vara pigg i morgon, så jag orkar ryta ordentligt!

Annonser

2 Responses to Pysselpysselpyssel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: