Ätandet har börjat

Socialiserat mig AFK idag – återlämnade bilen till mina föräldrar i Åkersberga, de har kommit hem från Mallorca och ska vara hemma hela 14 dagar innan de åker iväg igen.  Jag åkte hemifrån i god tid i förmiddags, tänkte slippa snöovädret som det har varnats för och det var hur fint väglag som helst hela vägen. Inte så mycket trafik heller, de flesta verkade åka norrut och inte söderut som jag.

Raggisar

Lillebror kom till Mor och Far och vi började julätandet där – fika med kammar, en slags kaffebröd från norra Finland. Mamma hade gjort en julvariant på dom och sockrat på lite extra … tyvärr hade hon inte hunnit baka joulutorttu – smördegskakor formade som stjärnor med plommonsylt i.  Vi fick med oss en påse kammar och var sitt par raggsockor, inte illa alls!

Hos Lillasyster var det liv och rörelse, Jycken skällde och Småmonstren Magnifika Manuel och Eldiga Elliot höll på att klä granen. Vi hann med en kopp kaffe och en trevlig pratstund innan det var dags att dra till Vällingby till Lillebrors Lya och Vänlige Vännen. Nu sitter vi och flämtar i soffan med två halvätna Aladdin-askar på vardagsrumsbordet.

Det blir tufft med allt ätande i helgen.

Annonser

One Response to Ätandet har börjat

  1. Islandsmamman skriver:

    Hehe, ja det är mer midvinterblot med ätande i dagarna tre än firande av Kristi födelsedag över våra nordiska jultraditioner. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: