Cheesecake i glas

Iväg och shoppade lite med Dottern idag, gick igenom alla klädbutiker igen. Det är oerhört jobbigt att shoppa på vintern, speciellt om man är klädd för en promenad… jag var tvungen att ta av mig långkalsongerna i en provhytt för att kunna fortsätta. Dottern försökte avråda mig från att ha långkalsonger, men det var ju bara 4°C – och jag har mina sidenkalsonger när temperaturen understiger 10°C. Jag vägrar att frysa, det är så onödigt att frysa, jag hatar att frysa. Alltså har jag långkalsonger när det är kallt. Understiger temperaturen -10°C åker merinoulls-långkalsongerna på och är det kallare än -15° är det både ullkalsonger och thermobrallor. Och jag fryser inte, men det blir helt klart väldigt, väldigt varmt när jag kommer in i affärerna. Men som sagt, idag bytte jag om så därefter flöt shoppandet som en dans, kortet glödde och kassarna blev många. Inte så mycket till mig, men desto mera till Dottern.

Kvällen har tillbringats med Väninnan och Påskharen, vi hade en trevlig pratstund runt lite mat. Dottern vill ju gärna träffa dem när hon är hemma – de har ju alltid funnits i hennes liv, de är lite som äldre släktingar till henne. Jag bjöd på korv – Påskharens favoritmat – köttfärslimpa och rostade grönsaker. Till dessert hittade jag en LCHF cheesecake som faktistk var riktigt, riktigt god.

Cheese cake

Cheese cake

Originalreceptet på denna goda  cheesecake hittar du här – eller så tar du mitt, lite modifierade recept.

100g smör
3 dl mandelmjöl
1/2 dl mandelströ eller hackade mandlar

3 dl fet yoghurt eller creme fraische
300 g philadelfiaost
1/2 dl stevia strö (vanligt socker för icke LCHF)
1 dl hallon

Smält smöret och rör ihop det med mandelmjölet. Bre ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda 6-8 minuter i 175°. Låt svalna, smula till allt och tillsätt den hackade mandeln i smulorna, det blir lite mer krispigt så.

Vispa ihop yoghurt, ost, socker och bär till en jämn smet.

Varva mandelkrosset med ostkrämen i ett glas och toppa med några hallon. Låt stå i kylen en stund innan förtäring. Detta recept är för 5-6 personer i originalet, jag fick bara ihop 4 portioner men jag kanske hade för stora glas. Det gjorde inget, för det var vansinnigt gott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: