Stordåd och sparande

Gjort stordåd idag; organiserat i både vinds- och källarförrådet! Vindsförrådet har liknat Dresden 1945 – ett enda kaos av trasiga kartonger, halvtomma flyttlådor, stolar, mattor, kassar med konstiga saker – allt huller om buller i en enda salig röra. När jag flyttade in för snart två år sedan organiserade Amerikanen vindsförrådet vilket innebar att jag inte hade en aning om vad som fanns i kartongerna och var kartongerna fanns. Så varje gång jag har behövt något som jag trodde fanns däruppe har jag fått riva i alla lådor. Innan jag satte igång var förrådet fullt, nu har jag en tredjedel tomt – ändå bara en säck till återvinningen och en säck till Röda Korset. Så nu kan jag bära upp och få plats med de gamla resårmadrasserna när min nya säng kommer om en månad.

Jag har ju haft dubbelsängen kvar, trots att jag numera lever ensam. I början låg jag en vecka på ena sidan, sedan nästa vecka på andra. Så småningom tog jag bort det andra täcket och därefter en kudde, nu sover jag mest på ena sidan bara. Det känns inte riktigt bekvämt att ligga i mitten då det är två 90 centimeters gamla resårbottnar med en hel bäddmadrass över. Sängarna var gamla redan när vi blev tillsammans, min Älskade och jag, och inte har de blivit bättre med åren. Dessutom känns det onödigt att ha så mycket säng i ett rum, det får ju inte plats med så mycket mer än en säng på det viset.

Jag letade länge efter sängen, ville ha en 140 cm bred av kontinentalmodell och de är svåra att finna. Jag har besökt samtliga säng-säljande butiker inom 2 mils radie – det finns 80, 90, 105, 120, 160 och 180 cm hos de flesta tillverkare, men bara någon enstaka har 140. Fick en idé om att kanske satsa på en ställbar säng i den bredden, det vore ju läckert att genom ett knapptryck ändra fot- eller huvudändens höjd och det enda som fanns tillgängligt var Hästens, till det facila priset 97900 kr, men jag gillar inte det blårutiga tyget så jag nöjde mig med en säng utan sådana moderniteter. Det blev en helt vanlig kontinental-modell med en sänggavel i tyg, inga utsvävningar här inte! Jag lyckades också förhandla mig till gratis hemleverans så det känns som om jag har gjort en bra affär. Faktiskt en riktigt bra affär – jag köpte ju inte Hästens-sängen för 97900 kr så jag sparade närmare 90000 kronor på ett endaste köp.

Det kallar jag för att spara pengar.

Annonser

One Response to Stordåd och sparande

  1. Islandsmamman skriver:

    Du borde bli finansminister. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: