Fyra för maten, etta för service

Var ute och åt med jobbet ikväll, vi brukar försöka få ihop ett gäng och äta en gång i månaden. Vi går inte på samma ställe utan brukar försöka variera lite, för att få lite olika slags mat. Denna gången blev det Hotell City, det nya hotellets restaurang. Det var helt klart godkänd mat, men kökslogistiken och bordsplaceringen var under all kritik! Vi var 13 personer  – de hade reserverat två bord för oss; ett för tio personer och ett för tre personer. När jag föreslog att de skulle slå ihop borden tyckte de bara att de andra borden inte skulle få plats då – så vi klämde ihop oss och fick plats vid samma bord allihop.

Vi hade förbeställt maten så att det skulle flyta bättre, dessutom hade vi mailet med beställningarna med oss så vi visste vad var och en hade beställt. Men det hjälpte inte – köket fick inte ihop maten i tid. Hamburgarna kom in först och vi satt och väntade på de andra, man vill ju inte vara oartig och börja innan alla har fått maten, men efter fem minuter insåg vi att vår mat skulle kallna om vi väntade längre så vi började med vår mat. Vi åt i lugn och ro men hann äta klart innan sista personen hade fått in sin mat. Efterrätterna kom in tre och tre, med fem minuters mellanrum och de missade en. Och restaurangen var definitivt inte fullbokad, det var vi och tre gäster till. Undrar hur länge man får vänta på maten när det är fullsatt?

Maten var god, ingen hade något att klaga på, tvärtom alla var nöjda med käket. Restaurangen har också en LCHF-meny med riktigt smaskiga rätter, men kökslogistiken drog ner betyget rejält. Man bör inte gå dit om man är fler än två i sällskapet.

Så det blir en fyra för maten, men en etta för servicen.

Annonser

2 Responses to Fyra för maten, etta för service

 1. Ken skriver:

  De är inte vana med service, ingen konkurrens, skulle det ligga i Sthlm fick de slå igen. Samma brist finns i Uppsalas restauranger och de saknar all smidighet. Folket i Usala tycks ha vant sig och märker inte bristerna eller så tror de att det är så det går till.

  • Ninja Ister skriver:

   Just nu är det faktiskt överetablerat med restauranger och hotell i den här staden, några kommer att tvingas stänga – stan har inte nog med folk för alla. Vi får se vilka det blir.

   Jag har blivit mer noga med mina val av restaurang – jag vill ha bra mat och bra service, är det ena dåligt då väger inte det andra upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: