Promenad om natten

Klev upp tidigt i morse och begav mig ut på en promenad innan jag hade hunnit vakna till. Kände mig inte ett dugg piggare efter promenaden så jag sov lite middag innan det var dags att hämta föräldrarna på Arlanda och köra dem till deras hem i Åkersberga. Jag har ju fått ha deras bil när de har varit på Mallis och Kanarieöarna under hösten och nu i januari-februari. Riktigt bekvämt har det varit med bil, förutom den lilla irriterande detaljen att jag saknar parkeringsplats och måste därför flytta på bilen varje kväll på grund av datumparkeringen. Jag fick ju en parkeringsplats i våras, men tackade nej till den eftersom jag inte hade någon bil då, så nu är jag väl sist i kön igen.

Tog mig till Stockholm Central med SL – jag är lite imponerad av hur smidigt det kan fungera med lokaltrafik ibland, min restid blev knappa 50 minuter inklusive byte från buss till tunnelbana. Sedan blev det sittande på Centralen i två timmar, käkade lite och roade mig med att titta på alla människor som gick omkring där. Inte alls långtråkigt, tiden gick fort som tusan. I högtalarna upplyste rösten oss om att vi inte fick lämna bagage obevakat, inte heller skulle vi ta emot hjälp med bagaget av okända människor. Det känns trist att behöva misstro sina medmänniskor, men det finns tydligen ligor som har specialiserat sig på just hjälpbehövande resenärer.

Snart är jag hemma i Gävle igen, får se om det blir taxi från stationen eller om jag tar en promenad och njuter av en vinternatt i februari.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: