Surrealistisk morgon

Lite jet-laggad är jag nog – vaknade strax före tre och har legat och läst Leif GW Perssons Gustavs grabb ett par timmar. Jag hade lite tveksamheter innan jag började läsa – jag har inte klarat av hans senaste kriminalromaner alls – men denna bok är klart läsvärd. Hans språk är, som vanligt, otroligt rikt, det är ett nöje att läsa. Han berättar med en vacker svenska, med lite svart, ironisk humor men ändå med värme. Helt klart en mycket läsvärd bok – om du inte har läst den, gör det!

Jag läser hans bok som e-bok på min läsplatta, men jag tror nog att jag vill ha den som inbunden i min bokhylla, det är en bok som jag säkert vill bläddra i och läsa i flera gånger. Det där med att bläddra och ströläsa lite här och där är ju inte lika enkelt på en läsplatta, det är inte alls lika enkelt att gå tillbaka några sidor och så fram igen. Läsplattan har ju också nackdelen att jag inte känner hur mycket det är kvar av boken utan jag måste titta på antalet sidor – ibland har jag blivit jättebesviken när boken helt plötsligt har tagit slut! När man läser en pappersbok så känns det ju hur mycket bok man har läst och hur mycket det är kvar. Däremot är det ju betydligt besvärligare att läsa en pappersbok med fler än 300 sidor i sängen – de tenderar ju att bli rätt tunga – och vid resor är ju läsplattan överlägsen, speciellt om man som jag har ett fodral med belysning. Jag upplever ofta att när man ligger i människors gästrum, eller på hotell, att det inte finns någon bra läsbelysning vid sängen, då är läsplattans lampa perfekt!

Den här morgonpiggheten som jag befinner mig i nu är lite märklig, jag njuter i fulla drag av att vara pigg när solen går upp – det hör ju inte till vanligheterna. Visserligen har jag väl sett soluppgångar förr, men då har jag inte hunnit gå och lägga mig. Så jag har tagit vara på efternatten och morgonen; läst och till och med bakat! Tänk om jag kunde vakna pigg varenda morgon, tänk att vakna och vilja gå upp på morgonen istället för att svärandes och halvt gråtandes stappla in i duschen varje morgon.

Men det känns lite surrealistiskt att baka före fem, det gör det allt. Det är nog bäst att gå och lägga sig en stund igen, för säkerhets skull.

Annonser

2 Responses to Surrealistisk morgon

 1. Islandsmamman skriver:

  *fniss*
  Visst känns det lite som att vara på besök på en annan planet?
  Numera är jag van, jag har blivit mycket morgonpiggare efter kostomläggningen.

  Men jag minns ännu med förundran en morgon för snart 10 år sen när jag vaknade självmant vid sex-tiden en helgmorgon och hade lust att ge mig ut på en cykeltur. Det hade gått att slå omkull mig med en fjäder för jag hade ALDRIG lust att röra mig på den tiden. Men jag drog på mig hjälmen och gav mig iväg längs strandlinjen i Reykjavik. Avslutade den milslånga cykelturen med en simtur i den lokala bassängen och kom hem när resten av familjen gnuggade sömnen ur ögonen. 🙂 Surrealistiskt är bara förnamnet.

  Sedan dess har jag drömt om att få återuppleva det där suget efter fysisk aktivitet men det har dröjt till nu.(!)

  • Ninja Ister skriver:

   Jag brukar vilja komma ut och röra på mig, men detta att vara pigg på morgonen – det är jag inte bortskämd med. Faktiskt en riktigt trevlig känsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: