Mercedesen har fått slita

Mercedesen har fått slita hårt i dagarna två; vi tog en road trip som hette duga! Vi startade tidigt på tisdagsmorgonen och hittade ut ur Phoenix och in på rätt motorväg utan att behöva köra runt, runt, runt i den stora rondellen.

Första anhalten var Sedona, staden som omges av de röda bergen. Dryga två timmars resa (19 mil) dit och då var vi sugna på ätbärt. Käkade frukost och fotograferade de röda bergen och i bilen igen.

Därefter fortsatte vi färden till Grand Canyon (19 mil) och det blev precis som jag mindes från de två första gångerna; alla går runt och säger – Åh, åh! följt av click click, flash, flash! Det är ju så storslaget och vackert, man står bara och gapar och försöker ta bilder som dock aldrig kan bli så bra som man önskar.

Sedan bestämde vi oss för att köra till Las Vegas. Det är fem timmars resa (cirka 44 mil) från Grand Canyon till Las Vegas, men vi tog en avstickare på Route 66 för känna på den riktiga amerikanska vägen så det tog nog lite längre tid än så för oss. Vi anlände till Las Vegas vid halvtio-tiden på kvällen och det är rätt häftigt att komma på kvällen när staden helt plötsligt dyker upp ur (nästan) tomma intet och bländar en med alla sina ljus. Körde naturligtvis på The Strip innan vi, helt utan problem, hittade till hotellparkeringen. Vi gamlingar orkade med att få i oss lite käk, ungdomarna föredrog flytande föda.

Under hemfärden svängde vi av vid Hooverdammen och beundrade mästerverket från bilen, sen var det några till synes ändlösa mil (32) till Phoenix, på väg 93 som är totalt händelselös från Kingman till Wickenburg – ”bara” häftig natur att titta på. Vi kom fram på onsdagskvällen, drygt 36 timmar efter avfärd.

Sammanlagt blir det över 100 mil, upp och nedför bergen i Arizona och längs med Nevadaöknen – Mercedesen har verkligen fått visa vad den går för!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: