Skönt med egen säng

Reserapport – Finnilä goes Phoenix

Ditresan

Åtta personer reste från Arlanda den 1 april; Morsan&Farsan (aka Seniorerna), lillasyster (aka Monster) med sambo (numera min Svåger) och deras två söner (aka Minimonster 1 och 2), Lillebror och jag. Vi flög med British Airways via Heathrow till Phoenix. I business class, för att det skulle bli enklare. Resan dit gick bra, förutom att rullstolsassitensen fallererade totalt på Heathrow och istället för att få sitta i lugn och ro i loungen väntade vi en timme på rullstol innan vi promenerade till loungen. Det höll på att ha ihjäl Seniorerna. I Phoenix däremot fungerade allting smidigt och snabbt.

Väl där

I Phoenix väntade Dotter med sin Amerikan, det var ju dem vi skulle hälsa på. Det blev ett kramkalas och det kändes gott i modershjärtat att se Dottern och Amerikanen igen. Vi bodde på hotell nära dem, ville inte invadera huset och Seniorerna skulle nog ha blivit uppätna av hundarna – åtminstone omkullsprungna – så det var smartast att bo på hotell. Lillebror och jag delade på rum och det var helt okej, när han väl förstod att inte prata med mig före mitt frukostkaffe.

Och vad gjorde vi?

  • Umgicks. Med Dottern och Amerikanen och med varandra.
  • Köpte godsaker – donuts, glass och Starbuck’s gick åt.
  • Shoppade – allt från Wal Mart till Michael Kors besöktes.
  • Utflykt 1 – till Montezuma Castle med Seniorerna, Lillebror och jag.
  • Utflykt 2 – Monster med Sambo samt Minimonster 1&2  åkte till Las Vegas och återvände därifrån som äkta makar, de passade på att gifta sig när de väl var där. Drive through, snabbt och enkelt. De passade också på att se Grand Canyon på vägen hem.
  • Solade.
  • Simmade.
  • Sprang.

Dramatik och spänning

Barbecue-kvällen hos Dottern började bra med fantastiskt gott kött och slutade med att Amerikanen grillade en stor spindel, brown recluse med hjälp av en tändare och sprayflaska, riktigt spännande att se Amerikanen (som har spindelskräck) angripa detta giftiga monster med eld och en ökenkänga.

Resan hem

Resan hem gick väldigt smärtfritt, rullstolsassitensen fungerade och alla kom hem helskinnade på söndag kväll. De andra tog bilar till Åkersberga resp till Vällingby, själv fick jag ta mjölktåget till Gävle där skjuts väntade från stationen.

Det var skönt att sova – tillsammans – i egen säng igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: