Isternästet under förvandling

Under semestern har jag pysslat lite i köket på Ninjas Isternäste. I våras fick jag golvet lagt, efter några års funderande bestämde jag mig för linoleumplattor i grått och svart. När golvet kom på plats kändes de 19 solgula skåpluckorna lite … fel så operation Måla Luckor fick förgylla min första semestervecka.

De flesta luckorna fick målas på plats, gångjärnen släppte inte och jag ville inte göra allt för mycket våldsamma åtgärder med luckorna, så de fick hänga kvar. Snabelhandtagen var fastskruvade med fyra skruvar så det blev en hel del skruvande och en ny skruvmejsel fick tillverkas för att inte dra sönder skruvarna från slutet på 40-talet. Turligt nog har min Sweetie både verktyg och förmåga att göra sådana saker. Så nu äger jag en specialtillverkad skruvmejsel också.

Jag spacklade igen några skavanker på luckorna, slipade lite och målade med fästgrund. Därefter rollade jag en oljebaserad lackfärg och strök efter med en pensel, lätt, lätt på handen så det blev liten antydan till penseldrag. Färgen jag målade med var helt underbar att jobba med, helt annat än vattenbaserade färger! Det tog visserligen 24 timmar innan lager två kunde strykas på, men det var värt varje väntans-timme.

Före och efter

Köket före golv och färg

Köket före golv och färg

Köket före

Köket före färg

Köket efter

Köket efter

Jag tycker att färgen blev perfekt mot golvet. Jag velade länge mellan två olika grå nyanser men efter 15 minuters diskussion i färghandeln med personalen som fick ta fram lite golvplattor och ställa vid fönstret, kunde jag till slut bestämma mig och det blev rätt.

Jag är väldigt nöjd med resultatet. Och mycket förvånad över att jag klarade det alldeles själv och att det var betydligt mindre arbetsamt än jag hade förväntat mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: